Ugrás a tartalomra
Az igazi Matcha

Az igazi Matcha

Általa megosztva Vivien Kedves on

A matcha tea jót tesz az egészségnek, magas antioxidáns tartalma miatt, valamint segítheti a szív és az agy egészségét. Előnyös lehet diétában


A matcha népszerűsége az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt, a matcha shotok, tejeskávé, teák, sőt desszertek is megjelentek az egészségügyi boltoktól a kávézókig mindenhol. A zöld teához hasonlóan a matcha is a Camellia sinensis növényből származik. Azonban másképp termesztik, és egyedülálló tápanyagprofillal rendelkezik. A gazdák úgy termesztik a matchát, hogy a betakarítás előtt 20-30 nappal letakarják teanövényeiket, hogy elkerüljék a közvetlen napfényt. Ez növeli a klorofilltermelést, növeli az aminosav-tartalmat, és sötétebb zöld árnyalatot ad a növénynek. A tealevelek betakarítása után eltávolítják a szárat és az ereket, és a leveleket finom porrá őrlik, matcha néven. A Matcha a teljes tealevél tápanyagait tartalmazza, ami nagyobb mennyiségű koffeint és antioxidánsokat eredményez, mint a zöld teában.

A matcha és összetevőinek tanulmányozása számos előnyt tárt fel, amelyek azt mutatják, hogy segíthet megvédeni a májat, elősegíti a szív egészségét, és még a fogyásban is segíthet. Íme a matcha tea 7 egészségügyi előnye, amelyek mindegyike tudományos alapokon nyugszik.

1. Antioxidáns!

A Matcha gazdag katekinekben, a teában található növényi vegyületek egy osztályában, amelyek természetes antioxidánsként működnek. Az antioxidánsok segítenek stabilizálni a káros szabad gyököket, amelyek olyan vegyületek, amelyek károsíthatják a sejteket és krónikus betegségeket okozhatnak. Ha a matcha port forró vízhez adjuk tea készítéséhez, a tea az egész levél összes tápanyagát tartalmazza. Több katechint és antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea levelek vízbe áztatása.

Valójában egy becslés szerint bizonyos katechinek száma a matchában akár 137-szer nagyobb, mint más zöld teákban. Egy tanulmány kimutatta, hogy az egereknek matcha-kiegészítők adása csökkentette a szabad gyökök által okozott károkat és fokozta az antioxidáns aktivitást.

A matcha étrendbe való felvétele növelheti az antioxidánsok bevitelét, ami segíthet megelőzni a sejtkárosodást, és még több krónikus betegség kockázatát is csökkentheti.

2.Segíthet megvédeni a májat!

A máj létfontosságú az egészség szempontjából, és központi szerepet játszik a méreganyagok kiürítésében, a gyógyszerek metabolizmusában és a tápanyagok feldolgozásában. Egy tanulmány 16 hétig adott matcha-t cukorbeteg patkányoknak, és azt találta, hogy segít megelőzni a vese és a máj károsodását (4). Egy másik tanulmány 80 nem alkoholos zsírmájbetegségben szenvedő embernek placebót vagy 500 mg zöldtea-kivonatot kapott naponta 90 napon keresztül. 12 hét után a zöld tea kivonat jelentősen csökkentette a májenzimek szintjét. Ezen enzimek emelkedett szintje a májkárosodás markere (5.)

3. Fokozza az agyműködést!

Egyes kutatások azt mutatják, hogy a matcha számos összetevője segíthet javítani az agyműködést. Egy 23 fős vizsgálatban azt vizsgálták, hogyan teljesítenek az emberek az agyi teljesítmény mérésére szolgáló feladatok során. Néhány résztvevő matcha teát vagy 4 gramm matchát tartalmazó szeletet fogyasztott, míg a kontrollcsoport placebo teát vagy szeletet fogyasztott. A kutatók azt találták, hogy a matcha javította a figyelmet, a reakcióidőt és a memóriát a placebóhoz képest .

4. Segíthet megelőzni a rákot


A Matcha tele van egészségjavító vegyületekkel, köztük olyanokkal, amelyeket kémcső- és állatkísérletek során a rák megelőzésével kapcsoltak össze.

Egy vizsgálatban a zöld tea kivonat csökkentette a daganat méretét és lelassította a mellráksejtek növekedését patkányokban.

A Matcha különösen magas az epigallokatechin-3-gallátban (EGCG), egy olyan típusú katechinben, amelyről kimutatták, hogy erős rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Egy kémcsőben végzett vizsgálat megállapította, hogy a matchában lévő EGCG segített elpusztítani a prosztataráksejteket.

Más kémcsővizsgálatok kimutatták, hogy az EGCG hatékony a bőr-, tüdő- és májrák ellen.

Megjegyzés: Ezek kémcsöves és állatkísérletek voltak, amelyek a matchában található specifikus vegyületeket vizsgálták. További kutatásokra van szükség annak meghatározásához, hogy ezek az eredmények hogyan hatnak az emberekre.

5. Elősegítheti a szív egészségét

A szívbetegség a vezető halálok világszerte, a becslések szerint a 35 év felettiek összes halálozásának egyharmadáért felelős .

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a matchához hasonló tápanyagprofillal rendelkező zöld tea fogyasztása segíthet megvédeni a szívbetegségektől.

Kimutatták, hogy a zöld tea csökkenti a teljes és „rossz” LDL-koleszterin, valamint a trigliceridek szintjét .

Segíthet megelőzni az LDL-koleszterin oxidációját is, amely egy másik tényező, amely védelmet nyújthat a szívbetegségek ellen.

Megfigyelési vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a zöld tea fogyasztása a szívbetegségek és a stroke kockázatának csökkenésével jár.

Ha  egy jól összeállított étrended az egészséges életmóddal párosul, a matcha fogyasztása segíthet megőrizni a szív egészségét és megvédeni a betegségektől.

Vásárold meg most fém dísz dobozban egyenesen Japánból 

Tanulmányok:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14518774/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26448271/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3614697/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19735169/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4538013/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28784536/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25268837/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22992376/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5107567/

    Hagyja itt a gondolatát

    Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni..

    Drawer Title
    Coupon
    Hasonló termékek