Ugrás a tartalomra
D-Mannose

D-Mannose

Általa megosztva Vivien Kedves on

Mi az a D-mannóz?


A D-mannóz egyfajta cukor, amely a jobban ismert glükózhoz kapcsolódik. Ezek a cukrok egyaránt egyszerű cukrok. Természetesen előfordul a szervezetben, és bizonyos növényekben is megtalálható keményítő formájában.

Számos gyümölcs és zöldség tartalmaz D-mannózt, többek között:

áfonya (és áfonyalé)
almák
narancs
őszibarack
brokkoli
zöldbab
Ez a cukor bizonyos táplálék-kiegészítőkben is megtalálható, kapszula vagy por formájában. Némelyik önmagában D-mannózt tartalmaz, míg mások további összetevőket tartalmaznak, mint például:

áfonya
pitypang kivonat
hibiszkusz
csipkebogyó
probiotikumok
Sokan szedik a D-mannózt a húgyúti fertőzések (UTI) kezelésére és megelőzésére. Úgy gondolják, hogy a D-mannóz gátolja bizonyos baktériumok növekedését a húgyúti rendszerben. 

Amit a tudomány mond:


Az E. coli baktériumok okozzák a húgyúti fertőzések 90 százalékát. Amint ezek a baktériumok bejutnak a húgyutakba, megtapadnak a sejtekben, növekednek és fertőzést okoznak. A kutatók úgy vélik, hogy a D-mannóz segíthet a húgyúti fertőzések kezelésében vagy megelőzésében azáltal, hogy meggátolja ezeknek a baktériumoknak a rátapadását.

Miután D-mannózt tartalmazó élelmiszereket vagy étrend-kiegészítőket fogyaszt, a szervezet végül a vesén keresztül és a húgyutakba üríti azt.

Amíg a húgyutakban van, megtapadhat az ott előforduló E. coli baktériumokhoz. Ennek eredményeként a baktériumok többé nem tudnak kötődni a sejtekhez, és fertőzést okozni.

Korai tanulmányok azt mutatják, hogy segíthet mind a megelőzésben és mind a kezelésben!

Egy 2013-as tanulmány a D-mannózt 308 olyan nőnél értékelte, akiknek gyakori húgyúti fertőzései voltak. A D-mannóz a nitrofurantoin antibiotikumhoz hasonlóan hat hónapon keresztül megelőzte a húgyúti fertőzéseket.

Egy 2014-es vizsgálatban a D-mannózt a trimetoprim/szulfametoxazol antibiotikummal hasonlították össze a gyakori húgyúti fertőzések kezelésére és megelőzésére 60 nőnél.

A D-mannóz csökkentette az UTI tüneteit aktív fertőzésben szenvedő nőknél. A további fertőzések megelőzésében is hatékonyabb volt, mint az antibiotikum.

Egy 2016-os tanulmány 43 aktív húgyúti fertőzésben szenvedő nőnél tesztelte a D-mannóz hatásait. A vizsgálat végén a legtöbb nőnél javultak a tünetek.

Hogyan kell használni a D-mannózt?

A kutatásokban használt dózisokat javasoljuk:

A gyakori húgyúti fertőzések megelőzésére: 2 gramm naponta egyszer vagy 1 gramm naponta kétszer
Aktív húgyúti fertőzés kezelésére: 1,5 gramm naponta kétszer 3 napon keresztül, majd naponta egyszer 10 napon keresztül; vagy 1 gramm naponta háromszor 14 napig.

Az itt található 100 százalékos D-mannose kiszerelése: 70g.

Kik szedhetik a D-mannózt?

- Gyermeke/kisgyermekek is biztonságosan szedhetik. 4 hónapos kortól rendelkezésre állnak tanulmányok, melyek nem találtak mellékhatást a D-mannóz szedését követően.

- Terhes/szoptatós kismamák: mivel egy természetben is előroduló biztonságos készítmény, így nincs káros hatással a magzatra és nincs befolyással a szoptatásra.

-Felnőtt korosztály

-Cukorbetegek: mivel nagyon kevés adag is már hatásos, így nincsen hatással a vércukorszintre.

Szerezd be most, ne várd meg amíg már erősödnek a panaszok!

 

 

 

 

 

 

 

 

    Hagyja itt a gondolatát

    Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni..

    Drawer Title
    Coupon
    Hasonló termékek