Az édesburgonya szerintem sütőben sütve, héjában a legfinomabb, ahogy a hagyományos burgonya is. Azon kevés zöldségek közé tartozik számomra, ami fűszerek és zsiradék nélkül is nagyon finom. Lényegében csak betolod a sütőbe és egy ízletes fogást kapsz bármi extra nélkül.
Itt most egy kis extra zöldség kerül rá lime levével, még jobban kiemelve az édesburgonya ízét. A guacamolét tetszés szerint el is hagyjhatjuk, ha nem szeretjük az avokádó ízét.
HOZZÁVALÓK
- 4 édesburgonya ( kb.4x130g)
- 220 g fekete bab
- 150 g koktélparadicsom apróra vágva
- 100g kukorica
- 1/2 csokor koriander apróra vágva
- 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma felkockázva
- 1/2 lime lé
- 2 tk olívaolaj
- 1/4 teáskanál tengeri só
- csipet bors
- csipetnyi chili pehely
Könnyű guacamole
- 1 avokádó
- 2 tk lime lé
- csipet tengeri sót
TEJFÖL VAGY VEGÁN TEJFÖL (LOCSOLÁSHOZ)
Vegán tejföl recept:
- 100 ml kókusz joghurt
- 1/2 tk lime lé
- csipet tengeri sót
-
Melegítsük elő a sütőt 200C-ra. Egy villával szúrj kis lyukakat az édesburgonyába körben, körülbelül 2 cm távolságra egymástól. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és fektessük bele a burgonyákat. Süssük kb. 40 percig vagy amíg a villát bele tudjuk szúrni.
-
Egy tálban keverjük össze a fekete babot, a paradicsomot, a kukoricát, a koriandert, a lilahagymát és a fokhagymát. Meglocsoljuk a lime levével és az olívaolajjal. Megszórjuk tengeri sóval, borssal és chilipehellyel. Keverjük össze.
-
Könnyen elkészíthető guacamole: Az avokádót egy tálban pépesítjük lime levével és egy csipet tengeri sóval.
-
Vágd félbe az édesburgonyát, és töltse meg feketebabos keverékkel. A tetejét könnyű guacamole-lal megkenjük, és ha szeretjük tejföllel (vagy vegán tejföllel - a receptben leírt szerint) meglocsoljuk.
Ha tetszett a recept, a megosztás gombbal, oszd meg barátaiddal, vagy mentsd el későbbre ❣️